Logo Prevare Prepoznaj znakove prevare
rss FB
Pregled Lista topika

Umjesto uputstva

Ako očekujete da postoji neka definicija ili, pravilo koje će Vam otkriti da li Vas partner vara, onda ostanite u ubjeđenju da Vas ne vara. Formule nema, čak se ne zna ni šta je varanje, a dilema je i šta je brak.
Nekada je definicija prevare bila jednostavna i odnosila se na seks.
Danas su, međutim, muško-ženski odnosi kompleksniji i kriterijumi stroži, mada i dalje postoji izvesna razlika između muškog i ženskog tumačenja prevare - vidi Mars i Venera?

Postoji čitav niz savjeta kako da otkrijete da li Vas partner vara.
Najveći broj znakova varanja je varijacija teme napuštanje i prepuštanje rutini i dosati. Prije svega napuštanje. 
Ako vas nije briga da budete interesantan partner, ako ne izazivate supružnika da bude sve ono sto može da bude, ako omašite da se emotivno povežete sa partnerom, vi ste dosadni životni saputnik koji je na najboljem putu da bude prevaren ili da prevari. Niste intersantni, niste izazovni, niste zaljubljeni.
Vi ste emotivno pripremljeni za prevaru, ostaje da se ona samo i dogodi.

Razloge i znakove prevare treba tražiti podjednako i u sebi i u partneru.
Pokušajte da promjenite i poravite Vaš odnos. Razloga sigurno ima (od djece do ranijig odnosa).
Način na koji možete to promjeniti je prije svega razgovor.
U protivnom: Zašto biste dalje i bili u vezi ili braku? ... i dokad?
Dok se ne uvjerite da ste prevareni? ...Ili dok Vas ne uhvate u prevari.

Ne postoji definicija prevare

Umjesto uputstva kako prepoznati prevaru, evo nekoliko zanimljivosti vezanih za prevare.
Možda nikada niste razmišljali o tome, ali činjenica je da ne postoji opštevažeća definicija prevare partnera. Kako otkriti nešto a da se ne zna šta je to?
Sve je individualno, pa je nekome prevara poljubac sa drugom osobom, dok neko ne priznaje ništa manje od seksualnog odnosa.
U svakom slučaju, ni stručnjaci ni parovi ne mogu da se slože oko jednog univerzalnog viđenja problema bračne nevjere i prevare, zbog čega je mnogima teško da rješe problem nevjernosti.

Prevare su česte u prvoj godini braka

Ovo je jedan vrlo deprimirajući podatak koji se nažalost zasniva na činjenicama. Jedno veliko istraživanje provedeno među Britancima, pokazalo je da je 60% ljudi koji varaju partnere u vezi barem pet godina. Međutim, zabrinjavajući je podatak da se svježe oženjeni i udati ne libe da prevare, i to u prvoj godini braka. 18% muškaraca i 12% žena priznalo je da je bilo njeverno prije prve godišnjice.

Žene više varaju u vreme ovulacije

Razlog za to je što se u vrijeme.ovulacija žene osećaju privlačnije, zbog čega se mnoge oblače i ponašaju provokativnije.
To i ima smisla s obzirom da su u tom periodu najplodnije, zbog čega osećaju potrebu za razmnožavanjem.
Da li se ovo mijenja udajom? Baš naprotiv. Jedna studija sa Univerziteta u Nju Meksiku pokazala je da postoji snažna veza između ovulacija i povećanog interesa žena za druge muškarce, što znači da im u ovulaciji burma ne znači ništa.
Moglo bi se govoriti o nekoj vrsti primarnog instinkta. To bi značilo da produženje vrste ima prioritet u odnosu na vjernost.

Ko prije prepozna prevaru?

Stara je poslovica da muž, odnosno žena zadnji-zadnja sazna.
Prije saznaju i komšije i prijatelji i poznanici.
Ipak, kažu da muškarci bolje ’namirišu’ prevaru.

Statistički gledano, muškarci bolje i brže prepoznaju nevjernost kod svojih partnerki nego žene. Osim činjenice da mnogi i sami varaju, pa im ponašanje djevojke djeluje sumnjivo, stručnjaci kažu da to može da ima veze sa prošlošću, kada muškarci nisu mogli da budu potpuno sigurni da li žena nosi njihovo dijete, sve do otkrivanja DNK testa.
Sumnjičavost je navodno ugrađena u muški genetski kod, a kada tu dodate ljubomoru svojstvenu jačem polu, dobijate pouzdati ’detektor’ za prevaru.

Dok se u nekim islamskim zemljama prevara kažnjava smrću, u "modernom" svijetu sankcija ne postoji, čak ni u vidu moralne osude za javne ličnosti i političare.
Seve Prezidente - Afera Berluskoni Da li je oralno seksualno? - Afera Klinton/Levinski Šolc
MT