Logo Prevare Mars-Venera; Muško/Žensko
rss FB
Pregled Lista topika

Muška i ženska prevara šta je to?

Uobičajeno je da se i bračne prevare sagledavaju iz muškog i ženskog ugla. Na užas feministkinja čak i većina žena je prihvatila istorijski koncept po kome je muškarcima dozvoljeno više.

jin i jan Korijen toga je vjerovatno u bibljskoj priči.
U Bibliji piše da je Eva nastala od Adamovog rebra, pa je žena zbog toga manje vrijedna od muškarca.
Feministkinje, a i moderan (demokratsko liberalan) svjetonadzor kaže da je to karakterističan primjer dresure sa samoponižavanjem.
Ograđujući se od ovakvih konzervativnih stavova, ipak ćemo ih dati, jer oni su i dalje preovlađujući.

gender predrasude U svim narodima (pa bogami i i narodnostima) žensko nevjerstvo smatra za mnogo teže i opasnije od muškog....
To je zato jer kod žena u nevjerstvu učestvuju REDOVNO i OSJEĆAJI, dok kod muškog učestvuju samo po neki dijelovi tijela dok mozak može da ostane po strani.
Kada muškarac vara, to je nešto kao gimnastika, sportsko takmičenje sa drugim jedinakama istog pola. Žena kad vara spremna je na svaki vid izdaje svog partnera. Ma hajde!
Pošto moj Tim voli detalje, evo vam još nekoliko rezultata istraživanja koje možete pronaći u mnogobrojnim ženskim časopisima koje uglavnom pišu muškarci.
Muškarci vjeruju da žene stupaju u seksualni odnos samo kada su zaljubljene, dok žene misle da muškarcima za seks nije potrebna ljubav.
Priličan broj žena prevarom smatra i sam odlazak u striptiz bar, a o igri obnažene ljepotice u muškom krilu da i ne govorimo! 
I dvosmisleni i provokativni razgovori mogu da predstavljaju problem. Žene, vjeruju da se iza razgovora krije flert obilježen namjerom da dotičnu odvuče u krevet. 
Ma koliko nam to zvučalo nelogično, žene smatraju preljubom i svako drugo uspostavljanje emotivne veze s nekom drugom ženom, pa tako i duboko, iskreno prijateljstvo s drugaricom iz osnovne škole može da se doživi kao ozbiljna prevara. Žene se groze ideje da muškarci nekoj drugoj ženi poveravaju detalje iz svog intimnog života koji uključuju i nju, pa se i svaka povjerljiva priča o vezi u kojoj se muškarac nalazi često smatra prevarom: Znaš on je pričao...

Možda je zanimljivo ali istraživanja pokazuju da žene teže praštaju emocionalnu prevaru nego "vezu za jednu noć", dok muškarci više pate zbog seksualne prevare, bez obzira voli li njihova partnerica tog nekog ili ne.

2 x Final four


Postoje mnogobrojne liste najvećih ljubavnika i nevjernica kroz istoriju.
I same liste koje govore o ljubavnicama i nevjernicama potvrđuju stereotip u ulozi muškarca i žene u prevari.
Na ilustraciji možete vidjeti 4 najpoznatija ljubavnika i 4 najpoznatije preljubnice u istoriji.


Neki likovi su stvarni, a neki izmišljeni, ali u svakom slučaju ako znate njihovu istoriju ilustruju ko je sa Venere, a ko sa Marsa i zašto je baš odatle.
U knjizi “Muškarci su s Marsa, a žene s Venere” psiholog John Gray ističe da muškarci više cijene “snagu, sposobnost, efikasnost i uspjeh. Oni uvijek čine stvari da bi se dokazali i razvili svoju snagu i sposobnosti.” Oni su usmjereni na dostizanje određenog cilja. Žene su, kaže Gray, više usmjerene na “ljubav, komunikaciju, ljepotu i ljudski odnos. . . ” i “pomaganje i othranjivanje”.
A da se malo pozabavimo i modernim tehnologijama.

Šta je cyber sex?

Cybersex ili zdravo seljački "seks preko Interneta" postaje sve popularniji način on-line zabave za muškarce, ali i za žene. O čemu se zapravo radi?
Striktna definicija cybersexa bila bi: On-line razgovori orijentirani na seks, uz mogućnost multimedijalne izmjene informacija. Zvuči tako klinički, zar ne?
Iako neki ljudi za cybersex koriste mogućnosti web kamera, mikrofona i sličnih tehničkih pomagala kojima je svrha što više "približiti" dvoje (ili više!) ljudi, za većinu surfera se cybersex još uvijek svodi na "vruće razgovore" u nekoj od brojnih chat soba Internetu.

SajberSex

Da li je chat nevjerstvo?


Doba SMS-ova, e-mailova, chat roomova, dovelo je do neviđene lakoće uspostave kontakta s pravim neznancim, ali i zaboravljenim prijateljima.
Varanje putem chata obično nastaje sasvim slučajno – često je to pronalaženje starog prijatelja na mreži. Ali kao i u stvarnom i u virtuelnom životu … i korak po korak, dospijemo do cyber prevare.
Iako se obično ne radi o fizičkom kontaktu, s vremenom će do njega zasigurno doći, ali i emocionalna nevjera itekako može povrijediti drugu stranu, čak jednako kao i fizička.

Naučnici su zaključili da zapravo još nismo uspostavili pravila ponašanja u Internet komunikaciji, tako da ni muškarci ni žene ne mogu precizno da odrede kada bezazleno chatanje njihovog partnera prelazi u sferu nevjerstva.
Kada su u pitanju online prevare, naučnici su otkrili da su oba pola podjednako zbunjena.
Naime, ni muškarci ni žene nisu sigurni da li ljubav ima veze sa cyber seksom, i jesu li takve aktivnosti znak prevare ili ne.
MT