Bračne prevare

Muška i ženska prevara šta je to?  

Šta se podrazumjeva pod brakom

Vrste i modeli bračne zajednice

Tibetanski i slični običaji

Indijanci, Eskimi i druga egzotična ostrva ...

Judaizam

Hrišćanstvo

Islam

Budizam

Muška i ženska prevara?

Prepoznajte bračnu prevaru

Biblija i razvod?

Stari Grci i drugovi marksisti

Uobičajeno je da se i bračne prevare sagledavaju iz muškog i ženskog ugla. Na užas feministkinja čak i većina žena je prihvatila istorijski koncept po kome je muškarcima dozvoljeno više.

jin i jan

Korijen toga je vjerovatno u bibljskoj priči. 

U Bibliji piše da je Eva nastala od Adamovog rebra, pa je žena zbog toga manje vrijedna od muškarca. Feministkinje, a i moderan (demokratsko liberalan) svjetonadzor kaže da je to karakterističan primer dresure sa samoponižavanjem.

Ograđujući se od ovakvih konzervativnih stavova, ipak ćemo ih dati, jer oni su i dalje preovlađujući.

gender predrasude

 

 

U svim narodima (pa bogami i i narodnostima) žensko nevjerstvo smatra za mnogo teže i opasnije od muškog....

To je zato jer kod žena u nevjerstvu učestvuju REDOVNO i OSJEĆAJI, dok kod muškog učestvuju samo po neki dijelovi tijela dok mozak može da ostane po strani.

Kada muškarac vara, to je nešto kao gimnastika, sportsko takmičenje sa drugim jedinakama istog pola. Žena kad vara spremna je na svaki vid izdaje svog partnera. Ma hajde!

Pošto moj Tim voli detalje, evo vam još nekoliko rezultata istraživanja koje možete pronaći u mnogobrojnim ženskim časopisima koje uglavnom pišu muškarci.

Muškarci vjeruju da žene stupaju u seksualni odnos samo kada su zaljubljene, dok žene misle da muškarcima za seks nije potrebna ljubav.

Priličan broj žena prevarom smatra i sam odlazak u striptiz bar, a o igri obnažene ljepotice u muškom krilu da i ne govorimo! 

I dvosmisleni i provokativni razgovori mogu da predstavljaju problem. Žene, vjeruju da se iza  razgovora krije flert obilježen namjerom da dotičnu odvuče u krevet. 
Ma koliko nam to zvučalo nelogično, žene smatraju preljubom i svako drugo uspostavljanje emotivne veze s nekom drugom ženom, pa tako i duboko, iskreno prijateljstvo s drugaricom iz osnovne škole može da se doživi kao ozbiljna prevara. Žene se groze ideje da muškarci nekoj drugoj ženi poveravaju detalje iz svog intimnog života koji uključuju i nju, pa se i svaka povjerljiva priča o vezi u kojoj se muškarac nalazi često smatra prevarom: Znaš on je pričao...

Možda je zanimljivo ali istraživanja pokazuju da žene teže praštaju emocionalnu prevaru nego "vezu za jednu noć", dok muškarci više pate zbog seksualne prevare, bez obzira voli li njihova partnerica tog nekog ili ne.

 

 

Saznaj sve o prevarama

Kako postati milioner i ostati pošten

I da se opet malo pozabavimo modernim tehnologijama.

Šta je cyber sex?

Cybersex ili zdravo seljački "seks preko Interneta" postaje sve popularniji način on-line zabave za muškarce, ali i za žene. O čemu se zapravo radi?
Striktna definicija cybersexa bila bi: On-line razgovori orijentirani na seks, uz mogućnost multimedijalne izmjene informacija. Zvuči tako klinički, zar ne?
Iako neki ljudi za cybersex koriste mogućnosti web kamera, mikrofona i sličnih tehničkih pomagala kojima je svrha što više "približiti" dvoje (ili više!) ljudi, za većinu surfera se cybersex još uvijek svodi na "vruće razgovore" u nekoj od brojnih chat soba Internetu.

Preuzeto sa weba

Da li je chat nevjerstvo?

Naučnici su zaključili da zapravo još nismo uspostavili pravila ponašanja u Internet komunikaciji, tako da ni muškarci ni žene ne mogu precizno da odrede kada bezazleno chatanje njihovog partnera prelazi u sferu nevjerstva.

Kada su u pitanju online prevare, naučnici su otkrili da su oba pola podjednako zbunjena. Naime, ni muškarci ni žene nisu sigurni da li ljubav ima veze sa cyber seksom, i jesu li takve aktivnosti znak prevare ili ne.